2012. április 9., hétfő

4. nap este - Komodo, Rózsaszín part

A tetőn békésen pihengetve, a kilátásban gyönyörködve, majd lent Arival beszélgetve megérkeztünk Komodo (D) partjaihoz. A végen már csak holdvilág vezérelt - mindenféle navigáció, sőt iránytű nélkül vezetett a kormányos. Lehorgonyoztunk, és most készült el az ebéd. Megkínáltuk Arit, meg a legénységet jó kis Laci-féle házi pálinkával, ami nagyon tetszett nekik :) olyan vacsorát sütöttek, hogy nem igaz! Nem szoktam kajáról írni, de most felsorolom: rizs, sült tészta, sült krumpli, zöldség mártás, sült csirke, paradicsomos hal, szója valami, friss kígyó ubi. Mind frissen készült, nagyon finom (gondolhatjátok, milyen finom, ha már én is írok róla!).
Kaja után Ari még mesél nekünk érdekességeket Floresről (az Indonéziában szokatlan vallás békéről) meg a Komodoi falusiak nehéz helyzetéről (5 óra hajóval Labuanbajo, ami a nagyváros - igazából persze egy falu, de ott legalább van gimnázium) meg még erről-arról. Aztán elálmosodunk, elvégre 9 óra van! :)

{Fun Fact: Feltűnt, hogy amikor elmegyünk a sziget mellett, Ari mindig elmondja, hogy ezen a szigeten ez és ez van, és kb. 1230-ám élnek itt. Kiderült, hogy nem csak szenior Ranger a Komodo nemzeti parkban, hanem egyfajta népszámláló is, ezért tud mindent. ha valaki jön a környékre, mindenképp tudom őt ajánlani, nagyon jó fej, és mindent tud! E-mail: Ariedaru kukac gmail.com.}

Most a tetőn fekszünk, ringat a hullámzás, halkan csobog a víz, a holdfénynél látszik az elhagyatott part homokja, meg körben a hegyek.Nézzük a Holdat, és hallgatjuk, ahogy a fiatal tengerészek énekelnek a taton. Komolyan! Ilyen tényleg van! Nagyon durva!!! :)

Na most már egyedül vagyok, Csillu a kabint választotta:
A Hold annyira világít, hogy látom a hajó alatt a korallokat. Állítólag ez még szebb snorkel hely, mint a mai volt. Kiváncsi vagyok, ezért is döntöttem úgy, hogy a szabad ég alatt alszom a tetőn, hogy az első kép amit látok az legyen, amit majd ide a végére bekopizok. Alig van hullámzás, de úgy 50 méterre horgonyzunk a lakatlan parttól, úgyhogy a csobogás természetes altatójára fogok elaludni. Ez nem Kuta, nem Siófok. A horizonton egyetlen (!!) település fénye nem látszik, csak nehány sziget körvonala. Térerő sincs, ami otthon nagyon zavarna, de itt ez még királyabbá teszi az egészet! Tökéletes nyugalom, olyan mint egy álom.

Na ide rakom majd a képet reggel:
Kinyitom a szemem, és...
3 bejegyzésbe fért bele csak ez a nap, annyi minden történt! Ez nagyon durva! :) Viszont az is jó lesz, amikor az utolsó egy hét is belefér majd ugyanennyibe, annyira nyugis lesz majd! :)

- mobilról, azér ilyen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése